torstai 21. helmikuuta 2013

European Futsal Masters

Blogiin ei tullut uusia postauksia viime aikoina, pahoittelut tästä. Pari lukija ehti valittaa blogin hiljaisuudesta, mutta nyt tässä tulee kuvilla lisättynä EFM-postaus, joka toivottavasti tyydyttää tarpeenne! Kyseinen turnaus on Uljaksen kauden kohokohta.

Pieni tietopaketti EFM:stä
Se on European Futsal Masters, jossa mittelöidään Euroopan parhaimmasta seurajoukkueen tittelistä.
Mukana oli 20 joukkueita eri maista. Se pidetään Stuttgartissa, Saksassa. Turnauksen järjesti GSG Stuttgart.
Sääntöinä oli 12 minuutin juokseva peliaika, jatkopeleissä 15min, johon sisältyy yksi aikalisä. Peliaika on lyhyt, sillä turnaus on ensimmäistä kertaa järjestettävä ja siihen varattiin vain yksi kokonainen päivä. Turnauksen järjestäjät eivät ole varautuneet siihen, että joukkueita tulisi näin paljon.

Uljaksen reissu EFM:iin

Ennen turnausta EFM-kokoonpanolla ei ollut yhteisiä harjoituksia, vaan pelilliset asiat käytiin läpi tiiviisti lentomatkan aikana. Jotkut olivat enemmän tai vähemmän puolikuntoisia sairastumisien vuoksi mutta jokainen oli valmistautunut huolella turnaukseen. Vaikka EFM:n sivuilla luki, että Kristian Lantto on valmentaja, käytännössä se ei valmentanut ollenkaan vaan enemmin tsemppasi meitä. Kiitämmekin häntä loistavista tsemppauksista. Riku Lehtonen oli pelajaavalmentaja ja Henrik Nordell toimi kapteenina.

Saavuttiin perjantaina iltapäivällä Stuttgartin lentokenttään, jossa meidät vastaanotti GSG Stuttgartia edustavat henkilöt ja saattoi hotelliin asti. Vähitellen joukkueita alkoi tulla paikalle, ja EFM:n kokous alkoi, johon osallistui Uljaksesta matkajohtaja Mika Riikonen ja Krisse. Siinä yhteydessä arvottiin myös A, B, C, D -lohkot. Uljas päätyi D-lohkoon saaden vihollisiksi GSG Stuttgart(Saksa), GSZ Graz(Itävalta), Derby Deaf Futsal Club(Englanti), Woluwe SSB(Belgia). D-lohko on siis kova lohko, joten odotettavissa kovia matseja.

Uljas - Woluwe SSB 1-2
Tämä mittelö oli todella jännittävä, pallo liikkui päädystä päätyyn ja tilanteita riitti, Ottelun ensimmäinen maali syntyi, kun meidän pakit tekivät omaa maskia omalle maalivahdille. Noustiin tasoihin, kun Henrik puski paluupallosta komeasti maaliin kiiltävällä päälaellaan. Woluwelle siunaantui kaksi rankkaria, joista jälkimmäisen Victor "Vikke" Lindfors ei onnistunut torjumaan ja se oli ottelun voittomaali. Tappio jäi kirvelemään meitä, sillä Woluwen voittomaali tuli turhasta rikkeestä hyökkäyspäässä ja peliaikaa oli jäljellä vähän päälle 10 sekuntia.

GSZ Graz - Uljas 0-1
Turnauksen ensimmäinen voitto! Meidän tiivis puolustus ei ollut läpäisemättömänä, mutta onneksi viimeinen lukkomme Vikke piti meidät mukana pelissä. Meille maali siunaantui jo ottelun alussa, mikä oli etua tässä lyhyessä peliajassa kun alotimme sumputuksen puolustusalueellaamme. Christer pörräsi kulmassa, kunnes syötti vapaana olleelle Sakulle, jonka kanuuna meni maalivahdin jalkojen välistä maaliin.

Uljas - GSG Stuttgart 0-4
Käteemme jäi vain murskatappio, vastustaja oli yksinkertaisesti sanottuna ylivoimainen. He liikuttivat palloa sulavasti ja pelaajat juoksivat nopeatempoisesti jatkuvasti. Niin tietysti meidän kunto ei pysynyt niiden pikakiitäjien kyydissä. Kuulemma Saksassa kuurojen Futsal-joukkueita on yhteensä 80 ja Stuttgart selviytyi Saksan mestariksi asti, joka kertoo jo paljon tasostaan.

Derby Deaf Futsal Club - Uljas 3-1
Derby Deaf Futsal Club veivät meidät fyysisessä pelissä ja pelasivatkin englantilaisittain väkivaltaisesti sääntöjä rikkoen, mutta tuomarit eivät edes viheltäneet rikkeistä. Derbyn maalivahti ja puolustus olivat kuin kivimuuri meille, kunnes kahden riparin putken jälkeen Jani onnistui siirtää pallon maaliin asti. He murtautuivat puolustukseemme useasti loistavilla ja tarkoilla syötöillä.



Alkulohkon pelien jälkeen sijoituimme neljänneksi, joka ei oikeuttanut sitten jatkopeleihin. Kuitenkin kokonaisuudessa meidän jätkät pelasivat mahtavasti, kun pelasimme aina loppuun asti 101% teholla takaiskumaaleista huolimatta. Nostan hattua pojille erityisesti GSG Stuttgartin matsissa, koska vaikka vastustaja oli niin ylivoimainen, ei peli-ilomme kadonnut. Tuomarien työskentely oli todella surkeaa, muuanmuassa viheltävät mitä kummallisimmista rikkeistä. Uljas oli täynnä itseluottamusta, uskoa ja rakkautta, että saadaan olla ylpeä joukkueestamme. Yhteishenki oli todella loistava matkanteon aikanakin. Uljaksen katseet nyt siirtyvät SM-futsaliin.

Haluan välittää suurkiitokset koko joukkueelle sekä matkajohtajalle Mikalle, että Krisselle.

Uljaksen runko oli:
Saku Lehtonen
Riku Lehtonen
Jani Savolainen
Kari Luhtavaara
Henrik Nordell
Miro Rissanen
Christer Fagerström
Victor Lindfors
Juuso Toivonen
Marko Kuivalainen
+ Niko Meriluoto, joka ei kuitenkaan päässyt paikalle sairastumisen takia.







PS. Käytössämme oli digikamera, mikä selittää kuvien laadun heikkouden.  

Terkuin Jumpe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti